Ръст в цените на автомобилните гуми. Само за няколко месеца те

...
Ръст в цените на автомобилните гуми. Само за няколко месеца те
Коментари Харесай

Китайските гуми с 10% по-скъпи, а европейските с 20%

Ръст в цените на автомобилните гуми. Само за няколко месеца те са се повишили с до 20%, а със стоплянето на времето пред сервизите още веднъж има опашки за промяна на гумите.

Отивайки за нови гуми, Тодор остава неприятно сюрпризиран, само че е безапелационен, че компромис с качеството няма да направи.

" 20% не са малко, изключително, в случай че гумите са по-скъпички. Предпочитам нови гуми, качествени. Макар, че са по-високи цените, сигурността е преди всичко “, споделя Тодор Маринчешки.

При китайските гуми повишаването е 10 на 100, а цените на познатите европейски марки са увеличени с 20%. Те са и желаните.

" Свързано е с енергетиката, с разноските за произвеждане на гумите. Клиентите се убедиха, че качеството е по-важно от цената. Когато спестят някой различен лев от гуми, които не са европейско качество, те се изкривяват по-бързо “, споделя Калин Балканлиев, шеф на сервиз, предава bTV.

В сервиза на Калин Балканлиев гумите са по-скъпи, само че цената за ремонт и монтаж е без смяна. В един от центровете за гуми в Пловдив услугата към този момент е нараснала с 20%.

" Последната година-година и половина е по-голямото нарастване и на автомобилните гуми, и на услугите. Компромисът, който се прави от клиентите е, че някои купуват към този момент всесезонни гуми “, споделя Петър Лазаров, шеф на център за гуми.

А поради така наречен всесезонни гуми е намалял размерът на още една услуга – хотелът за гуми. Експерти обаче сигнализират, че те са подобаващи единствено за градски условия. В планини и по автомагистрали се изискват профилирани грайфери.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР